Har du testat att ugnsrosta fetaost och tomat? Jättegott som tillbehör ihop till en saftig och smakrik aifryad kycklingfilé, couscous och en citrus vitlöksyoghurt kan intygas 👌🏻Mums säger vi här hemma- grym vardagsrätt!
Original recept från www.instagram.com
Oct. 22, 2025
4 portioner bulgur eller couscous
2 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
2 st vitlöksklyftor
2 msk olja
Lite honung
Chiliflakes
4 st kycklingfiléer (4 st motsvarar ca 600 g)
400 g romanticatomater
0.5 tsk torkad timjan
1 msk olivolja
Salt
Peppar
150 g fetaost
0.5 st förp salladslök (à 125 g)
2 dl smetana eller creme fraiche
1 st vitlöksklyfta
0.5 st citron (skalet)
Salt & peppar
Sätt ugnen på 225°C och förvärm airfryern till 180 grader.
Kyckling: Blanda paprikapulver, spiskummin och salt på en tallrik. Pressa över vitlöken och blanda allt med oljan, med hjälp av en gaffel. Blanda ner lite honung & chiliflakes.
Skär ett rutmönster på ovansidan av filéerna i 1 1/2 cm stora rutor och lika djupa. Vänd kycklingen i kryddmassan och massera den in i skårorna.
Sätt in kycklingen i air fryern på 180°C ca 15 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°C.
Tomater & fetaost: Dela och blanda tomaterna med timjan och olivolja i en ugnsform. Krydda med salt och peppar. Smula över fetaosten och ställ in formen i övre delen av ugnen ca 10 minuter eller tills fetaosten fått lite färg.
Ansa och skiva salladslöken fint och blanda med fetaosten och tomaterna.
Blanda smetanan/creme fraichen med pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
Skär kycklingen i skivor och servera med tomaterna, couscous och yoghurten.