Gnocchi som verkar så komplicerat är faktiskt inte mycket svårare än potatismos. Gott blir det också!
March 26, 2023
900 g mjölig potatis
2 st ägg
1 tsk salt
2 dl vetemjöl
1 dl crème fraîche
3 dl vispgrädde
1.5 dl pesto
1.5 dl finriven ost
Gnocchi: Skala potatisen
Koka potatisen i saltat vatten till den mjuknat
Låt potatisen svalna något
Pressa potatisen med en potatispress
Tillsätt ägg och salt och blanda ihop till en kladdig deg
Tillsätt en deciliter mjöl åt gången och blanda väl
Stjälp upp potatisdegen på mjölat bakbord och rulla ut den till rulle med ca 1-2 cm i diameter
Skär rullen i 1-2 cm tjocka bitar
Koka upp välsaltat vatten och koka gnocchin i omgångar. Bitarna är färdigkokta när de flyter
Plocka upp gnocchin med en hålslev och låt droppa av på hushållspapper
Sås: värm crème fraîche, vispgrädde och pesto i en kastrull. Tillsätt sedan ost och låt den smälta. Häll i gnocchin och rör runt
Toppa eventuellt med lite parmesan ocj servera direkt med ett stort glas mjölk