Perfekt som lunch och att ta med som mat i matlådan. Du lagar torsken eller sej i stekpannan och kryddar med Kalles kaviar och hackat ägg. Servera med pressad potatis och gröna ärtor.
March 26, 2023
400 g torsk eller sej
3 dl creme fraiche
1 dl grädde (matlagningsgrädde)
1 st fiskbuljongtärning
3 msk kalles kaviar
Salt
Citronpeppar
3 st kokta ägg
Gröna ärtor
Pressad potatis
Värm upp creme fraiche och grädde och strö i buljongtärningen och kaviarn. Rör runt och låt det koka upp och då lägger du i fiskbitarna som du kryddat med salt och citronpeppar. Låt det koka lite lätt på medelvärme. Vänd på fisken så den blir genomstekt.
Koka äggen och hacka dem i mindre bitar. Koka potatisen och pressa den.
När fisken är färdig smaka av och häll sen på äggen. Servera med pressad potatis och t ex gröna ärtor.