Alltså sotad majsröra? Nästan esquites! Vi är inte först på bollen men i helgen gjorde jag den här igen och har fått hundra frågor om receptet så här är det. Vi gjorde den ute i Grundsund i somras och det är för gott!
Original recept från www.instagram.com
Oct. 19, 2025
4 stk majskolvar
4 st lime (juice från 2)
1 kruka koriander
1 kruka gräslök
125 g färskost
0.5 dl creme fraiche
1 pkt fetaost
1 dl majonnäs
2 st färska jalapeno
1 st par nypor salt och peppar
1 msk kraftig olivolja
Sota majskolvarna. Antingen med brännare eller på grill tills de typ är helt svarta. Skär av majsen från kolven och smula ner kornen i en bunke.
Vispa upp färskosten tills den är fluffig.
Finhacka örter och jalapeno, blanda med majsen. (Spara 1 jalapeno, några korianderblad och en nypa av finhackad gräslök till garnering).
Riv zesten av limen och kläm i limesaften från två.
Smula över fetaosten och blanda i färskosten och resten av ingredienserna förutom olivoljan. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå svalt och götta ihop sig i någon timme, gärna längre.
Tryck ut röran på ett fat. Ringla över en god olivolja och toppa med skivor av jalapeno, koriander och finhackad gräslök.