Höstens mysigaste comfort food – saftig kyckling i en krämig sås med svamp, rosmarin, oregano och lagrad ost. Det perfekta sällskapet? 🍷 Slightly Pinot Noir 2023 I betalt samarbete med Morningstarbrands – för dig över 25 år. Nr: 90314 Pris: 119 kr Alkohol: 9% Volym: 750 ml Sortiment: Ordinarie Ett mjukt och bärigt vin med inslag av fat, körsbär, jordgubbar, kanel, vanilj och örter. Serveras vid ca 16°C – lika gott till vegetariska rätter som till ljust kött, kallskuret och småplock.
Original recept från www.instagram.com
Oct. 19, 2025
1 dl turkisk yoghurt
3 dl grädde
2 msk svampfond eller
2 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
1 msk färsk oregano
1 dl riven västerbottenost
0.5 st zest citron & 1 msk citronsaft
Salt & svartpeppar
2 msk olivolja
600 g kycklingfilé (minute)
200 g champinjoner eller kantareller, hackade
100 g grönkål
1 st rödlök, finhackad
2 msk smör
2 st hackade vitlöksklyftor
1 tsk färsk rosmarin
Salt & svartpeppar
1 dl riven västerbottenost till gratinering
Olivolja i botten på en ugnsform och lägg i grönkålen (utan stammen).
Lägg på kycklingen (dela i mindre bitar om du vill).
Fräs ut vätskan i svampen i en stekpanna och tillsätt sedan smör, rödlök, vitlök och rosmarin och stek några minuter. Lägg sedan ovanpå kycklingen.
Rör ihop såsen med yoghurt, grädde, fond, tomatpuré, dijon, oregano, ost, zest & lite citronsaft samt salt och svartpeppar.
Häll såsen över kycklingen och toppa med mer ost.
Gratinera i ugnen på 175° i ca 35 min tills kycklingen är klar och ytan bubblar.