Klassisk svenne-kinamat. Biff med bambuskott och champinioner
April 4, 2022
400 g strimlad biff
1 tsk bikarbonat
2 msk majsstärkelse
3 msk japansk soja
1 bit färsk ingefära
3 msk hoisinsås
3 msk ostronsås
3 msk soja
2-3 dl vatten
Lite socker
10-12 skivade champinioner
1 burk bambuskott
1 halv purjolök
3-4 vitlöksklyftor
Skär biffen i strimlor. Blanda i en tsk bikarbonat och låt stå en halvtimma. Skölj av den och låt vattnet rinna av.
Blanda en marinad på majsstärkelse, japansk soja och ingefära. Blanda i biffen. Sen kan man låta det stå ett par timmar (men vem har tid med det egentligen? Man är ju hungrig. 😂)
Stek köttet med pressad vitlök, typ 3-4 klyftor. På sidan steker du en halv skivad purjo glansig och i med skivade champinioner och en burk bambuskott.
I med grönsakerna tillsammans med biffen och red av lite med 1msk majsstärkelse i lite vatten till önskad tjocklek
Ät med jasminris. Smaklig måltid. 😊