Idag ska vi laga ännu en återkommande favorit! 🍚🐟🌶️ Denna fungerar lika bra att servera hemma till vardags som till gäster på helgen. En variant på röd curry, där vi enbart vill åt den goda såsen. Serverar med en fin bit stekt torsk och krispig sallad på toppen, som bidrar med textur och syra. Spara och testa detta!
Original recept från www.instagram.com
Oct. 19, 2025
4 st torskfilé á 180 gram
2 st schalottenlökar
1 msk vitlök/ingefära paste
3 msk röd currypaste
3 st limeblad
1 st bankad citrongräs
400 ml koksgrädde
250 ml kokosmjölk
1 msk fisksås
1 tsk brunt socker
Salt och peppar efter smak
Sockerärtor
Salladslök
Röd chili
Koriander
Lime
Salt och peppar
Finhacka schalottenlök, stek på medelvärme i olja cirka 5-6 minuter.
Tillsätt vitlök/ingefära paste och stek ytterligare en minut.
Tillsätt röd currypaste och stek ytterligare en minut.
Tillsätt kokosgrädde och kokosmjölk och rör ihop.
Tillsätt limeblad, citrongräs, fisksås och socker, låt koka upp och sedan puttra på medelvärme 10–15 minuter till lagom konsistens.
Sila såsen och smaka upp med salt och peppar.
Stek torsken i olja och smör tills den får fin yta och kommer upp i cirka 52-55 grader.
Servera sås, fisk och toppa med den krispiga salladen och jasminris vid sidan.
Strimla sockerärtor, salladslök och chili tunt på längden.
Lägg ner och dra i isvatten några minuter, för att få riktigt krispiga och fräscha grönsaker.
Skaka torr i en sil och lägg sedan i en bunke.