Kasslergratäng med ostsås, oreganokryddat ris och vit sparris. En favorit från barndomen!
April 1, 2022
3 dl ris
500 g kassler
1 burkar vit sparris i spad
4 msk smör
3 msk vetemjöl
4 dl grädde
1 dl smakrik ost
2 st äggulor
Salt
Vitpeppar
1 tsk oregano
Sätt ugnen på 250 grader.
Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen. Lägg i 2 msk smör, oregano, salt och peppar.
Skriva kasslern i en halv centimeter tjocka skivor. Häll av spadet till sparrisen, men spara den till såsen.
Smält 2 msk smör, lägg i mjölet, spädd med sparrisspadet och grädden. Rör till en slät sås. Låt sjuda i fem minuter. Krydda med salt och peppar. Vispa äggen och osten och lägg i såsen. Smaka av så att det inte behövs mer ost.
Lägg riset i ett jämnt lager på botten. Lägg ett par bitar sparris på varje kasslerbit och vik kasslern runt sparrisen. Lägg den sedan i formen med öppningen nedåt. Häll såsen över allt ihop.
Gratinera i ugnen i ca 10-15 minuter. Ta ut när den börjar få fin färg.