Asså dessa var så otroligt gott! I samarbete med galbani och smakbox har jag fått hem deras mozzarella och parmesan och det blev magi! 🤍💚❤️
Original recept från www.instagram.com
Oct. 15, 2025
400 g salsicciafärs
2 st mozzarella
1 st näve ruccola
1 st schalottenlök, finhackad
2 klyftor vitlök
1 tsk nduja
Salt och peppar
800 ml färdig tomatsås
1 klyfta vitlök
1 tsk sambal
1 dl grädde
1 msk oregano
Salt och peppar
300 g stor snäckpasta
Massa parmesan
Lite panko
Sätt ugnen på 210 grader, över och undervärme.
Börja med att steka salsicciafärsen, försök dela upp den så fint som möjligt så fyllningen blir jämnare, fräs med nduja, schalottenlök och vitlöken. Låt svalna något.
”Smula” ner mozzarellan i små bitar med hjälp av gaffel i en skål, tillsätt salsiccian och ruccolan. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan halvklar och skölj med kallt vatten så den kyls ned och slutar tillagas.
Fräs på vitlök och sambal och tillsätt sedan tomatsåsen, låt puttra, tillsätt oregano, grädde och smaka av med salt och peppar.
Häll tomatsåsen i en ugnsform eller kör i pannan om du har en ugnssäker. Fyll pastasnäckorna med fyllningen med en sked, placera alla fyllda snäckor i såsen.
Riv över en hel del parmesan och strö på panko, grädda i ugnen ca 10 min eller tills de är gyllene.
NJUT