Syrlig citron & söt fluffig maräng vad mer behövs?! 💛 Den perfekta fikat eller avslutning på en härlig middag.
Original recept från www.instagram.com av Linda
Oct. 25, 2025
125 g smör
1 dl strösocker
1 st ägg
4 dl vetemjöl
1 nypa salt
1.5 dl strösocker
150 g smör
2 st citroner
2 st ägg
2 st äggulor
2 st äggvitor
1.5 dl strösocker
Börja med pajskalet, sätt ungen på 200 g. Häll alla ingredienser i en bunke & arbeta ihop det till en deg. Smörj en pajform med smör & tryck ner degen jämnt i formen. Nagga botten med en gaffel & ställ i kylskåpet en stund innan gräddningen, 15 minuter. Ta ut & låt svalna.
Gör fyllningen, blanda strösockret, smör, citronzest & juice & ägg, äggulor i en kastrull. Sjud & vispa hela tiden & avbryt så fort citronkrämen blivit tjock. Låt svalna lite, innan du häller fyllningen på pajskalet. Ställ i kylskåpet.
Gör marängen, vispa äggvitorna till fast skum med elvisp. Tillsätt sockret i etapper, fortsätt vispa till ett fluffigt skum. Spritsa marängen på pajen. Ställ in pajen högt upp i ugnen på 250 grader, låt den stå inne ca 2 minuter.. eller tills marängen fått fin färg. Passa så att den inte bränns. Ta ut & låt svalna & Njut!