En oklassisk spaghetti med köttfärssås som efter att du lagat den med stor sannolikhet kommer bli en ny klassiker att lägga till listan av goda recept. Köttfärssåsen får här smak av soja, ingefära, sesam och ostronsås. Krämigheten kommer från crème fraiche och allt bjuds med vetenudlar.
Original recept från www.koket.se av Jennie Walldén
May 25, 2023
250 g champinjoner
1 gul lök
500 g blandfärs
4 klyfta vitlök
1 msk färsk ingefära
3 msk japansk soja
2 msk sesamolja
3 msk ostronsås
1 msk kinesisk soja
3 dl crème fraîche
400 g vetenudlar
200 g sparrisbroccoli
1 knippe gräslök
1 msk rostade sesamfrön
Neutral rapsolja
Svartpeppar
Stek champinjoner i olja på hög värme tills de fått lite färg. Tillsätt hackad lök i pannan och låt steka tills den blivit mjuk. Lägg sen i vitlök, ingefära och färs som får steka tills färsen fått lite färg.
Häll på japansk soja, sesamolja, ostronsås, kinesisk soja samt crème fraiche. Låt puttra ihop i några minuter. Smaka av med svartpeppar och ev mer soja.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Låt broccolin koka med sista minuten.
Servera nudlarna med den asiatiska köttfärsåsen och broccolin, toppa med den finhackade gräslöken och sesamfrön.