Billig, god och enkel mat till helgen. Jag tempar mitt kött till 65 grader.
March 24, 2023
800 g fläskytterfilé (benfri kotlett)
800 g fast potatis
100 g färskost
3 klyftor vitlök
0.5 dl persilja (fryst går bra)
400 g haricot verts
1 msk paprikapulver
1 msk vitlökspulver
0.5 msk rosmarin
Salt & peppar
Olivolja
Sätt ugnen på 180 grader.
Skiva potatisen. Lägg i en ugnsform tillsammans med kryddor och olivolja. In i ugn i 25-30 minuter.
Putsa köttet. Krydda med salt och pepprar. Hetta upp en panna och stek köttet tills det fått fin färg. Låt köttet gå klart i ugnen.
Blanda färskost, vitlök och persilja i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Ta ut köttet ur ugnen och täck med röran av färskost. Låt köttet gå i ugnen i ytterligare 5 minuter.
Stek haricot verts.