Äntligen orkade jag laga en ordentlig middag. Med kött?! Så sällan jag lagar mat med kött-kött lixom. Gött blev det! 🤩 Och hur höstigt hallå?? 🍁🎈
Original recept från www.instagram.com
Oct. 18, 2025
500 g strimlor av nötkött
2.4 dl kantareller
2 st gul lök
2 - 3 klyftor vitlök, pressade
2 - 3 st morötter
6 dl grädde
1 st stoor klick smör
Ris
2.4 dl rödvin
2 tsk dijonsenap
4 msk tomatpuré
3 msk oxfond
2 msk soya
1 - 2 msk honung
1.2 dl sweetchili sås
Rosépeppar
Salt
Svartpeppar
Paprikapulver
Umami pulver
Svartvinbärsgelé
Färsk persilja
Hacka upp den gula lök och morötterna, pressa vitlöken. Stek upp allt i en stor klick smör tillsammans med kantarellerna.
Stek sedan upp köttet i en annan stekpanna (Eller flytta över lök- och kantarell blandningen i en skål sålänge du steker köttet).
När köttet fått färg, tillsätt lök- och kantarell blandningen igen och tillsätt alla smaksättningar/kryddor. Låt allt gojsa ihop sig.
Flytta sedan över allt i en stor kastrull och tillsätt grädde och rosépeppar. Låt koka på svag värme i minst 15 minuter.
Koka ris till, eller annat tillbehör.
Toppa med mer rosépeppar, färsk persilja. Jag åt även grytan med svartvinbärsgelé.