Här har ni den godaste morotskakan som finns! Så otroligt saftig och med ett tjockt lager glasyr 🤤🥕
Original recept från www.instagram.com
Oct. 7, 2025
4 st ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
200 g smör
350 g morötter
125 g smör (rumsvarmt)
1 dl philadelphiaost (naturell)
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i äggblandningen tillsammans med smör och finrivna morötter. Blanda allt.
Bred ut smeten i en liten långpanna, 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda kakan mitt i ugnen i 40-45 min. Låt kakan kallna.
Glasyr: Vispa smör och färskost med elvisp. Tillsätt först lite av florsockret och fortsätt vispa tills det blir vitt och fluffigt. Tillsätt resten av florsockret samt vaniljsockret och vispa i ytterligare ca 1 min.
Bred glasyren över kakan. Kyl och skär kakan i rutor.