Enkel Salsicciapasta med det där lilla extra!
Oct. 6, 2025
8 portioner pasta strozzapreti
600 g salsicciafärs
2 st schalottenlökar
1 dl vitt vin
1 g saffran
6 dl vispgrädde
Torkad timjan
Salt
Peppar
Lite parmesanost som dekoration
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen
Finhacka schalottenlök
Fräs schalottenlöken i smör eller olja i en stekpanna på medelvärme tills den är mjuk och glansig
Ha i salsicciafärsen och bryn på den. Blir färsen till för stora bitar så hacka sönder den med en slev eller liknande
När färsen är genomstekt, tillsätt vitt vin som hastigt får bubbla upp
Tillsätt sedan grädde och saffran. Låt koka ihop några minuter tills det blir en krämig och härlig sås.
Smaka av med timjan, salt och svartpeppar
Blanda pastan med salsiccia- och saffranssåsen
Toppa med massa riven parmesan
Servera med ett stort glas mjölk och njut