Festliga snittar som går bra att förbereda i förväg 🥂
Oct. 26, 2025
200 g skivad kallrökt lax
50 g rom
200 g naturell färskost
2 tsk pressad citron
0.5 tsk rivet citronskal
1 krm nymald svartpeppar
0.5 dl plockad dill
50 g sik- eller löjrom
2 msk plockad dill
1 st citron
Bred ut plastfolie och lägg ut hälften av laxskivorna lite omlott i en rektangel, cirka 10 x 25 cm. (Du ska göra samma sak med resten av laxen sen så att du får två rullar.)
Rör samman sikrom, färskost, citronsaft, citronskal, peppar och dill.
Bred hälften av fyllningen på laxskivorna precis så att det täcker.
Rulla försiktigt samman till en fast rulle med hjälp av plasten. Vira in rullen i plasten och frys cirka 1 timme eller längre. Gör om samma sak med resten av laxen och fyllningen så att du har två rullar.
Ta fram rullarna cirka 30 minuter innan de ska serveras. Skär dem halvfrysta i centimeterstora bitar. Lägg upp på fat och garnera med rom, dill och liten citronskiva i.