”Jag tror jag drömmer” - min 11-årings kommentar när jag svängde ihop en snarlik rätt två år sedan. Idag när jag gjorde om den gamla rätten och den tex även fick en färsk tomat i sig + grädden byttes ut mot mascarpone så var resultatet lika drömmigt! Sååå god! Perfekt helgpasta utan jättemycket jobb. Bättre betyg kan man ju inte få, så här kommer recept på den här goda kycklingpastan lagad med bl.a. paprikapulver, vitlök, soltorkad tomater, oregano & mascarpone.
Oct. 3, 2025
700 g kycklingfilé i mindre bitar
1 msk paprikapulver
2 - 3 tsk torkad oregano
1 tsk vitlökspulver
1 tsk salt
0.5 tsk chiliflakes
1 krm svartpeppar
Rapsolja att steka i
1 fp bacon
0.5 dl soltorkade tomater i mindre bitar
1 tomat, tärnad
1 - 2 st vitlöksklyftor, rivna
0.5 st grönsaksbuljong
1 - 2 dl vatten
1 - 1.5 tsk rosévinäger (eller vitvinsvinäger)
1 tsk socker
1 fp mascarpone
Pasta gärna al bronzo @barilla 400g
Riven parmesan/pecorino
Skär kyckling i mindre bitar.
Blanda ihop kryddor och häll över kyckling/rubba in runtom.
Strimla bacon, stek knaprigt och låt rinna av.
Koka pasta enligt instruktion.
Stek kycklingen i rapsolja tills den får fin färg. Häll sedan i tomaterna, vitlök, buljong, vatten, socker & vinäger och låt koka ihop några minuter. Smaka av om du vill ha mer sötma eller syra.
Blanda till slut i mascarponen, rör runt tills välblandad.
Ha i pastan, blanda väl och toppa med bacon & riven ost.
Servera gärna med en sallad med balsamvinäger.