Kladdig, enkel och god! Släng ihop den på under 45 minuter. Servera direkt eller låt den stå i kylen tills servering.
March 22, 2023
200 g smör
3 ägg
1.5 dl vetemjöl
2 dl kako
3 - 4 dl socker (beroende på hur söt du vill ha den)
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Salt
75 g smör
0.5 dl kaffe
2 dl florsocker
1.5 dl kakao
1 msk vaniljsocker
Flingsalt
Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret, låt svalna. Blanda de torra ingredienser till kakan i en bunke, tillsätt sedan äggen och blanda. Avsluta med det smälta smöret och mixa till en slät smet.
Smörj en bakform. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
Smält smöret till glasyren. Koka kaffet.
Mixa ihop ingredienserna till glasyren. Tips, tillsätta lite florsocker åt gången då det lätt kan bilda klumpar.
Bre på glasyren på kakan. Toppa med flingsalt.