En saftig sockerkaka med vit choklad, rostad mandel och citron 🍋
Original recept från www.instagram.com
Oct. 1, 2025
150 g smör
2.5 dl strösocker
3 st ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
0.5 st rivet skal från citron
1 msk pressad citron
100 g vita chokladknappar
0.5 dl mandel
Smält smöret och låt det svalna lite.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
Rör ner de torra ingredienserna växelvis med mjölken i äggsmeten.
Tillsätt det smälta smöret, rivet citronskal och pressad citron.
Vänd försiktigt ner chokladknapparna och den rostade, finhackade mandeln.
Häll smeten i en smord och bröad form (ca 1,5 liter).
Grädda i 175°C i ca 45-50 minuter, tills kakan är gyllene och en sticka kommer ut torr.
Låt svalna innan servering.