Biff Stroganoff đ Har ni glömt den? Jag glömmer den ibland och blir sĂ„ jĂ€vla glad nĂ€r jag kommer pĂ„ att den finns varje gĂ„ng. Svingott och jĂ€tteenkelt. Riktig vardagshjĂ€lte.
Original recept frÄn www.instagram.com
Oct. 1, 2025
700 g ryggbiff (eller typ lövbiff om du kÀnner dig fattig)
3 msk smör
1 st gul lök
1 klyfta vitlök
150 g skogschampinjoner
0.5 dl sherry
1 msk paprikapulver
1 tsk kinesisk soja
1 msk dijonsenap
2 dl kalvbuljong
1 dl creme fraiche
2 dl vispgrÀdde
1 st skvÀtt citronsaft
1 nypa salt och svartpeppar
Strimla köttet och frÀs det i omgÄngar pÄ hög vÀrme i en skvÀtt olja tills det har fin fÀrg. LÀgg över pÄ en tallrik.
SkÀr champinjonerna i typ fjÀrdedelar och upprepa samma process som med köttet. Medelhög - hög vÀrme och gÄ i med en klick smör. Stekyta Àr din kompis hÀr. NÀr de fÄtt fin fÀrg men har kvar lite tuggmotstÄnd, ta ur dem ur pannan.
Finhacka lök och vitlök. Kör ner en klick smör i pannan du stekte köttet och svampen i och frÀs löken pÄ medelhög vÀrme tills den Àr mjuk.
HÀll pÄ sherryn och lÄt alkoholen koka ur nÄgra minuter.
TillsÀtt resten av ingredienserna och (nÀr sÄsen tjocknat nÄgot) köttet och champinjonerna.
Smaka av med salt, klÀm i lite citron och dra över nÄgra ordentliga drag med pepparkvarnen.