Saftig & härligt kryddig morotskaka med extra mycket frosting… är svårslaget! I denna morotskaka finner du ett extra lager frosting .. Mums! 😋
Original recept från www.instagram.com av Linda
Oct. 1, 2025
6 st morötter (finrivna)
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1.5 tsk bakpulver
4 st ägg
1 msk kanel
2 tsk kardemumma
2 tsk vaniljsocker
1 tsk ingefära
3.5 dl strösocker
1 nypa salt
3 dl rapsolja
2 msk strösocker
1 tsk kanel
350 g smör (rumsvarmt)
600 g färskost (rumsvarmt)
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk citronjuice
Oxalis & ätbara blommor till dekoration (frivilligt)
Sätt ugnen på 180 grader. Lägg bakplåtspapper i en form eller långpanna. (Jag använder mig av en form 35x25 cm)
Smörj formen & strö strösocker & kanel i formen.
Blanda alla torra ingredienser till kakan förutom strösockret i en bunke.
Häll strösockret i en annan bunke & knäck äggen. Vispa fluffigt med en elvisp.
Rör ner det torra ingredienserna i äggblandningen. Tillsätt rapsolja & sist morötterna.
Häll i formen & grädda i ugnen i 30-35 minuter. Ta ut & låt svalna helt.
Gör frosting under tiden. Vispa smöret fluffigt med en elvisp tillsätt färskosten & vispa vidare.
Rör ner florsocker & vaniljsockret & citronjuicen.
Dela kakan & bre på ett lager frosting.
Lägg andra delen av kakan på & bre ytterligare ett lager frosting. Dekorera med oxalis & ätbara blommor.
Tips.. skär kakan i bitar innan du brer på andra lagret med frosting.