En trevlig kebabsallad med mycket smaker! 😊 Vi valde Kronfågeln som har en fryst kebab. Fick inspiration från En till tugga.
Oct. 5, 2025
600 g kebabsallad
5 sötpotatisar
6 st morötter
2 vitlöksklyftor
2 msk honung
Salt
Örtsalt
Svartpeppar
Cayennepeppar
Olivolja
4 portioner couscous
Pumpakärnor
0.5 rödlök
200 g körsbärstomater
0.5 granatäpple
Sätt ugnen på 220 grader.
Skär upp morötterna och sötpotatisarna i mindre bitar.
Marinera dem i en bunke tillsammans med olivolja, pressad vitlök, honung och smaksättningen utefter smak.
Ugnsrosta dem i ca 20-25 minuter.
Stek kebaben för sig i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
Koka couscous enligt anvisningar på paket.
Skär upp rödlök och körsbärstomaterna i mindre bitar.
När sötpotatisarna och morötterna är klara, blanda dem med den färdigkokta couscousen, kebaben, rödlök, körsbärstomat, granatäppelkärnor och pumpakärnor. Lite örtsalt ovanpå allt!