Vad sägs om att pigga upp vardagen med en saftig kycklingburgare med krämig fetaostkräm smaksatt med soltorkade tomater? Den här dubbelpanerade krispiga och saftiga kycklingfilén passade perfekt ihop med ruccola, tomater, rödlök och fetaoströra.
Original recept från www.instagram.com
Sept. 29, 2025
150 g fetaost
1 dl creme fraiche
2 msk majonnäs
6 st soltorkade tomater
600 - 700 g kycklingfilé
1 dl vetemjöl
1.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
0.5 tsk paprikapulver
0.5 tsk vitlökspulver
1 krm cayennepeppar
2 dl panko
1 - 2 st ägg
Mosa fetaosten och finhacka de soltorkade tomaterna. Rör/mosa sedan ihop allting och smaka av med salt och peppar.
Blanda mjölet med kryddorna i en skål, panko i en annan och ägg ihopvispade i en tredje.
Panera kycklingen med mjöl- ägg- panko och stek på medelhög värme i rikligt med olja tills de är helt genomstekta och gyllenbruna. Låt rinna av på lite papper.
Servera kycklingen med hamburgerbröd, sallad, tomater, lök och fetaostkräm.