Detta blev riktigt gott! Jag har gjort min research och fått inspiration från TikTok och från Zeinas kitchen. Slagit ihop recept för att skapa ett recept med lagom mycket hetta och mycket smak! Jag äskade denna, inte för stark men med mycket smak. Länkar jag tog inspiration ifrån: https://zeinaskitchen.se/pad-thai/ Film på TikTok: https://www.tiktok.com/@sandrakimbites/video/7538124420603399446?_t=ZN-8z0CXmVDCbe&_r=1
Sept. 28, 2025
600 g risnudlar
1 kg scampi
3 st ägg
400 g fast tofu
4 - 6 st salladslök
150 g böngroddar
7 - 8 msk salta jordnötter
Olja till stekning
2 tsk msg
4 st vitlöksklyftor
4 msk tamarindpaste
4 msk ostronsås
4 msk fisksås
4 msk palmsocker
2 dl vatten
4 msk sriracha
Lime
Koriander
Börja med att lägga risnudlarna i blöt i ljummet vatten i ca 30 min. Du kan även snabbt förkoka nudlarna i 4-5 min, sen skölja av dem i kallt vatten och låta dem rinna av i en sil. Jag rekommenderar dock att du blötlägger dem för bäst konsistens på nudlarna.
Blanda alla ingredienser till såsen i en skål och ställ åt sidan. Palmsockret ska rivas (om du köpt det i bit).
Skölj böngroddarna. Skölj salladslöken och skär i bitar. Blanda alla ingredienser till såsen i en skål och ställ åt sidan. Dela tofun i bitar. Finhacka jordnötterna. Nu är du färdig med alla förberedelser.
Hetta upp olja i en wokpanna eller stekpanna. Stek tofun för sig och se till att tofun får yta och blir gyllene bruna. Stek räkorna i olja för sig tills de får färg (du kan steka tillsammans om det får plats). När du är klar ta upp det och lägg på en tallrik åt sidan.
Lägg i salladslök och vitlök i en tom stekpanna. Häll i såsen och låt den koka upp.
Sila bort vattnet från nudlarna ordentligt och vänd ner i stekpannan med såsen och blanda allting ordentligt. Stek nudlarna under omrörning tills de mjuknar. Om du tycker att nudlarna känns hårda, kan du lägga ett lock på stekpannan och låta nudlarna ångas långsamt några minuter tills de mjuknar. Rör om och smaka av, tillsätt eventuellt mer soja/fisksås/ostronsås/socker.
Vänd i böngroddar och räkor och tofun. Blanda ihop allting och stäng av värmen. Toppa med jordnötter, ha gärna en skål på sidan med extra jordnötter också. Servera med lime och eventuellt koriander.