Srirachalax med färsk chili, lime, honung och cashewnötter. Serverad med rostad sötpotatis och siracha majosås

Letar du efter ett recept på en rätt med lax där huvudfokus är hetta av chili, syrlig lime, söt honung och knapriga cashewnötter som serveras med rostad sötpotatis och en gudomlig majosås till? Då har du hittat helt rätt! ❤️ Receptet är i reklamsamarbete på min Instagram med Santa Maria och Smakbox!

I köket med Sara

March 21, 2023

Ingredienser

Laxen

1 tsk santa maria sriracha thai style kryddmix

1.5 st lime (eko)

0.5 dl honung

1 tsk salt

1 st färsk röd chili

1.75 - 2 dl saltade cashewnötter

4 st portionsbitar lax

Sötpotatisen

3 - 4 st sötpotatisar

2 msk rapsolja

Flingsalt och svartpeppar

Sriracha majosås

1 dl lätt majonnäs

0.5 st lime

0.75 - 1.5 tsk santa maria sriracha thai style kryddmix

Till servering

Salladsmix

Gör så här

Sätt ugnen på 200° C varmluft.

(Laxen) Ta fram en liten skål. Häll i sriracha kryddmixen. Zesta i skalet och pressa i saften av limesen. Häll i honungen. Tillsätt saltet. Hacka chilin fint och ha ner i skålen. Grovhacka nötterna och blanda ner i skålen. Lägg nu laxbitarna i en ugnssäker form. Fördela ut glazen jämt på laxbitarna.

(Sötpotatisen) Skölj sötpotatisarna noga. Skär i halvmånar. Lägg på en plåt. Ringla över rapsolja och salta & peppra efter smak. Sätt en timer på 15 minuter. Gör nästa steg under tiden.

(Sriracha majosåsen) Blanda lätt majonnäs med saften från limen och sriracha kryddmixen till en god hetta som du önskar. Ställ i kylen under du lagar färdigt rätten.

När timern ringer så ställer du bara in laxformen i ugnen och låter sötpotatisen vara kvar i ugnen. Ställ en timer igen fast nu på 15-17 minuter.

Skölj salladsmixen noga och invänta att timern ringer. Sen är det bara att lägga upp rätten på tallrikar och njuta! ❤️

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.