Allt på en plåt i ugnen det är ett smidigt och enkelt sätt att laga mat. Här låter vi potatis, majs, paprika och bbq-kryddade kycklinglårfiléer lagas på samma plåt i ugnen. Servera med gräddfil smaksatt med vitlök.
Original recept från www.ica.se av ICA Köket
Oct. 11, 2025
900 g potatis
2 st förkokta majskolvar
2 msk olja
Salt
Peppar
600 g kycklinglårfilé
0.5 dl bbq-sås
1 st röd paprika
1 st rödlök
1 st vitlöksklyfta
3 dl gräddfil/creme fraiche
1 frp färsk persilja (à 20 g)
Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
Skär potatisen i klyftor och majsen i bitar. Blanda dem med hälften av oljan, och krydda med salt och peppar och häll ut på den varma plåten. Sätt in mitt i ugnen i först 20 minuter.
Krydda kycklingen med salt och peppar och blanda med bbq-såsen.
Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i tjocka skivor. Blanda paprikan och löken med resten av oljan. Lägg paprika, lök och kyckling på potatisplåten och rosta ytterligare 20 minuter, eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°C.
Pressa vitlöken i gräddfilen och smaka av med salt och peppar.
Till servering: Hacka persiljan och strö den över plåten.
Servera kycklingen med grönsakerna och gräddfilsdippen.