Saftig torsk, söt rostad blomkål och nötigt brynt löksmör med en hint av citron - En rätt som känns både elegant och enkel & En smakupplevelse som verkligen smälter på tungan.
Original recept från www.instagram.com
Sept. 28, 2025
400 g torskfilé
0.5 st blomkålshuvud, i buketter
2 msk olivolja
3 msk smör
2 st schalottenlök, finhackad
1 st vitlöksklyfta, finhackad
0.5 st zest från citron
1 msk citronsaft
1 msk persilja, hackad
Salt, svartpeppar
Rosta blomkålen i ugnen 200° med olivolja, salt & peppar i ca 30 min.
Bryn smöret i panna, tillsätt lök & vitlök och mjukstek 2 minuter.
Krydda fisken, stek den i smör ca 2 min per sida.
Pressa över citron & zest.
Servera fisken med blomkålen, toppa med persilja och extra brynt löksmör.