En lagom kladdig citronkladdkaka med smak av såklart citron men även vit choklad. Serveras med en len blåbärsgrädde och färska blåbär o citron. Har jag fått dig på fall? PROVA detta recept NU 🫐🍋
March 23, 2023
100 g smör
100 g vit choklad
3 st ägg
1.3 dl socker
1 st eko citron
1 msk vaniljsocker
2.5 dl vetemjöl
1 dl blåbär
2 dl vispgrädde
Florsocker, färska blåbär och mer citron om man önskar till dekor
Sätt ugnen på 175° C varmluft.
Smält smöret och lägg sedan i chokladen. Rör om tills chokladen smält.
Knäck äggen ner i en bunke. Tillsätt 1 dl av sockret och rör om.
Zesta citronen och pressa ur all saft, ner i bunken. Sikta ner vaniljsockret och mjölet. Rör tillsist ner smör-chokladen i smeten. Rör till en jämn smet.
Häll ner smeten i 4 större eller 8 mindre portionsformar. Skjuts in i ugnen ca 10 minuter. Låt kallna i rumstemperatur.
Koka upp blåbären med resterande socker i en kastrull. Mosa lätt med en redskap. Låt kallna helt.
Häll i blåbärskompotten med vispgrädde i en bunke. Vispa med elvisp till grädden är fast och fått fin jämn färg.
Dekorera dina kladdkakor med siktat florsocker, spritsad blåbärsgrädde, färska blåbär och citron.