Husmanskost ändå❣️😍 Det blir inte så ofta vi lagar det här hemma faktiskt, så extra kul när man väl gör det och det blir så här gott! Tack @icasverige för ett jättebra och gott recept på Pannbiff med löksås 👌🏻SPARA ♥️
Original recept från www.instagram.com
Sept. 21, 2025
900 g fast potatis
0.5 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 msk dijonsenap
(1 ägg)
0.5 tsk salt
1 krm peppar
500 g blandfärs eller blandfärs (ärt- och nötfärs)
0.5 msk olja
2 dl hackad fryst eller färsk lök
1 msk smör eller olja
1.5 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
2.5 dl mellangrädde
0.5 st köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 msk japansk soja
Salt
Peppar
Sallad
Lingonsylt
Sätt ugnen på 175°C.
Koka potatisen.
Biffar: Blanda ströbröd, mjölk, (ägg) senap, salt och peppar i en bunke. Låt svälla någon minut. Tillsätt färsen och blanda väl. Forma färsen till 8 små biffar (för 4 port) och bryn dem på båda sidor i oljan i en stekpanna.
Lägg biffarna i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen tills innertemperaturen på biffarna är 70°C, ca 12 minuter.
Löksås: Bryn löken i smöret i en stekpanna. Blanda mjölk och majsstärkelse och häll i pannan tillsammans med grädde, smulad buljongtärning och soja. Koka försiktigt ca 5 minuter och smaka eventuellt av med salt och peppar.
Skär gurkan i tärningar eller gör hemgjord Pressgurka.
Servera pannbiffarna med sås, potatis och gurka.