Asiatisk nötfärswok med gurksallad 💚 En riktig hit här hemma - ibland överraskas man av vad barnen gillar, var ju lite svamp i! 😚😚 I betalt samarbete med @koro_sverige. Här har du en snabb, god och relativt nyttig vardagsrätt som alla i familjen gillade hemma hos oss!
Original recept från www.instagram.com
Sept. 21, 2025
700 g nötfärs
0.5 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
5 - 7 st svampar, tex skogschampinjoner
Olja till stekning
2 st vårlökar
4 msk ostronsås
3 msk sweet chili sås
2 msk mirin/risvinäger
2 msk japansk soja
1 tsk honung
Svartpeppar och chiliflakes att smaka av med
4 portioner basmatiris
1 st medelstor gurka
0.5 - 1 tsk chiliflakes
1.5 msk lätt sojasås
1.5 msk mirin
1.5 msk sesamolja
1 st vårlök
2 msk sesamfrön, gärna rostade om du hinner
Finhacka lök och vitlök.
Strimla salladslöken och skär svampen i mindre bitar.
Blanda ihop såsen till färsen.
Koka ris enligt instruktion på paket.
Fräs färs i hög temp i en större stekpanna tills genomstekt.
Lägg till lök och vitlök och fräs en stund till.
Lägg i svamp, salladslök och woksås och låt koka ihop en stund. Smaka ev av med peppar eller chiliflakes.
Kärna ur gurkan lite och dela i båtar och lägg i en skål. Krydda med chili, häll över såserna och toppa till slut med salladslök och sesamfrön.