Grekiska kycklingbowl med rostad paprikakryddad potatis & tzatziki

Äter du också för lite grekisk mat? 😚 Oavsett- spara och testa denna Grekiska kycklingbowl med rostad paprikakryddad potatis & tzatziki ♥️ Antal: 4-6 portioner

Original recept från www.instagram.com av theresematochbak

Sophie ”Fia” Vildahl

Sept. 21, 2025

Ingredienser

900 g potatis

Olja

Salt

Peppar

Paprikapulver

700 g kycklingfilé (gärna delad så den är tunnare) eller innerfilé

0.75 dl grekisk yoghurt

0.5 l citron, juicen

1 msk olivolja

1.5 tsk oregano

1 st vitlöksklyftor

Salt

Peppar

Tzatziki

0.5 st gurka

0.5 tsk salt

2 dl grekisk yoghurt

1 - 2 st stora vitlöksklyftor

1 tsk torkad eller färsk oregano (1 tsk torkad motsvarar 2 msk färsk)

1 msk olivolja

Svartpeppar från kvarnen

Sallad

Gurka

Tomat

Röd lök

Fetaost

Oliver

Gör så här

Skär kycklingen i mindre bitar eller ett par strimlor av varje filé. Blanda ihop med ingredienserna till marinaden. Låt den stå i kylen ett par timmar alt över natten.

Skölj gurkan och riv den på grövsta sidan på ett rivjärn. Lägg i en sil och blanda i salt. Låt rinna av i 30 minuter. Krama ur vätskan med handen.

Rör ihop yoghurt, pressad vitlök, gurkrasp, oregano och olivolja. Smaksätt med svartpeppar.

Tvätta av potatisen och dela i mindre bitar (6 delar av en medelstor potatis tycker jag blir bra 'munsbitar'. Lägg i en skål och blanda med lite olivolja/smör samt kryddorna. Kör i airfryer (200°C ca 20 min alt ugnen 225°C 20-25 min).

Förbered grönsakerna.

Ta fram kycklingen en stund innan du ska steka så den hinner bli lite rumstempererad. Stek den i lite matfett så den får en fin färg och blir genomstekt, ta lite kycklingen i taget och stek i omgångar.

Börja bygg din bowl med sallad i botten och sen fördela grönsaker, potatis och kyckling runt om och toppa med tzatziki och fetaost om du ska äta den direkt.

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.