1 st grillad kyckling
1 st liten burk skivade eller 6 stora färska skivade champinjoner
2 dl créme fraîche
3 dl grädde
1 - 3 st pressade vitlöksklyftor 🧄
3 msk smör
2 msk maizenamjöl (el. potatismjöl)
2 dl vatten
1 st kycklingbuljongtärning
Svartpeppar
Cayennepeppar
Salt
1 tsk kinesisk soja
1 st påse gratängost
1 - 2 msk riven parmesanost (kan uteslutas)
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela kycklingen i små bitar och lägg i en smord form.
Stek de skivade champinjonerna i smör, lägg champinjonerna ovanpå kycklingbitarna, men spara spadet.
Värm créme fraîche och grädde, häll i svampspadet, lägg i resten av smöret, smula ner kycklingbuljongtärningen och låt den lösas upp, red av med maizenamjölet/potatismjölet utrört i vattnet till lagom konsistens.
Krydda och salta efter smak, pressa i vitlök 🧄 och tillsätt den kinesiska sojan. Smaka av!
Häll blandningen över kycklingen.
Blanda den rivna parmesanosten med gratängosten och strö över.
Gratinera i mitten av ugnen i ca 40 minuter eller tills osten har fått färg.
Servera med ris och en sallad 🥰