Ca 45 minuter

Asiatiska kycklingtacos

De här asiatiska minitacosen är sprängfyllda med smak och så otroligt goda! 🍗🌶️🌮 Kolla gärna in min TikTokfilm med receptet 👇

Evelinasrecept

March 16, 2023

Ingredienser

Krispig kyckling

400 g kycklinglårfilé

1 dl vetemjöl

1 msk maizena

1 tsk paprikapulver

1 tsk cayennepeppar

1 tsk lökpulver

Sås

2 klyfta vitlök

0.5 dl japansk soja

0.5 dl apelsinjuice

0.5 dl vatten

0.5 dl socker

1 tsk risvinäger

1 tsk honung

1 skvätt kycklingfond

1 tsk chiliflakes

1 msk maizena

Tillbehör

8 st minitortillias

1 kruka mynta

1 st lime

1 knippe salladslök

1 msk sesamfrön

1 påse riven kål morot och rödbeta

Gör så här

Putsa bort fett och eventuella benrester från kycklingen och skär den i mellanstora bitar.

Hacka salladslök fint och skär limen i 8 små delar.

Blanda de torra ingredienserna till kycklingen i en bunke med lite salt och peppar och lägg ner kycklingbitarna i bunken en och en. Se till att de får en jämn täckning av mjölblandningen.

I en stor stekpanna, hette upp rikligt med rapsolja. Stek kycklingen, se till att de har luft emellan bitarna. Låt dem ligga ca tre minuter på varje sida, vänd dem när de fått gyllene färg.

I en separat kastrull, hetta upp lite olja och pressa i vitlöken. Stek snabbt och häll på alla ingredienserna i såsen förutom maizena.

Låt såsen puttra några minuter. Blanda maizenan i en skvätt kallt vatten. När den löst sig vispa ner i såsen.

Låt såsen puttra några minuter tills den tjocknat till klibbig konsistens.

Häll 2/3 av såsen i pannan med kycklingen och rör runt.

Stoppa ihop tacosen. Ta ett bröd, lägg i kycklingen, toppa med kålblandning, salladslök, sesamfrön, såsen och till sist myntan. Droppa lite limejuice över och njut!

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.