Alltså dessa kan vara en av de ljuvligaste efterrätter du kan bjuda på .. 🤍🤍 Segmjuka maräng, fluffig vispgrädde & härliga jordgubbar & söt riven vit choklad.. mums mums! 😋
Original recept från www.instagram.com av Linda
Oct. 11, 2025
4 st äggvitor
1 nypa salt
2.5 dl strösocker
0.5 tsk ättika
0.5 msk majsstärkelse
40 g vit choklad
3 dl vispgrädde
Jordgubb eller andra bär
Börja med Pavlova, sätt ugnen på 130 grader. Vispa äggvitorna & saltet i en ren rostfri bunke till ett mjukt fluffigt skum.
Tillsätt strösockret matskedsvis, vispa tills strösocker löst helt.
Rör ner försiktigt ättika & majsstärkelse. Spritsa 8 st runda Pavlova på bakplåtspapper.
Grädda i 90 minuter. Stäng av ugnen & låt dom stå kvar tills det är dax att servera.
Vispa upp grädde, dela jordgubbarna & riv vit choklad.
Lägg först grädde sendan jordgubbar & toppa med chokladen & Njut! 😋