Skogen är full av guld och då blir det en krämig och gräddig kantarellpasta med Entrecote. Detta är en snabb och enkel pasta som känns lyxig och passar utmärkt nu på hösten. Spara och testa! 🍝
Original recept från www.instagram.com
Sept. 28, 2025
4 portioner valfri pasta
200 g kantareller
1 st röd chili
1 st stor vitlöksklyfta
2 st små scharlottenlökar
1 dl vitt vin
4 dl grädde
2 tsk kalvfond
1 msk dijonsenap
1 tsk soja
1 dl riven parmesan
Koka pasta al dente
Stek kantarellerna i lite olja tills dom får rejäl yta. Ta bort några kantareller och spara till topping.
Sänk till medelvärme, gå i med smör, finhackad schalottenlök, vitlök och chili. Stek cirka 2-3 minuter.
Höj värmen något och gå i med vitt vin. Låt reducera bort nästan helt.
Gå i med grädde, dijon, kalvfond och soja. Rör ihop och koka ihop några minuter tills såsen tjocknar.
Smaka av såsen med salt, peppar och parmesan. Låt stå på låg värme. Tillsätt pastavatten vid behov för att justera konsistensen på såsen.
Salta och peppra köttet, stek i olja till fin stekyta, avsluta med att ösa den i smör med vitlök och timjan. Jag kör min cirka 2 minuter per sida till medium (56 grader) och låter den sedan vila 5-10 minuter).
Lägg upp pasta, skiva upp köttet och toppa med kantareller, persilja och parmesan.