Krispiga kinesiska pannkakor med korv och koriander đż
Original recept frÄn www.instagram.com
Oct. 11, 2025
300 g vetemjöl (ca 2,5 dl)
0.5 tsk grovt salt
170 ml varmt vatten
0.25 dl neutral olja (t.ex. rapsolja)
3 st kinesiska korvar, fint hackade
2 msk rostad sesamolja
1 kruka fÀrsk koriander
4 st finhackade vÄrlökar
Blanda mjöl, salt och varmt vatten i en skÄl.
KnĂ„da tills degen blir jĂ€mn och elastisk, ca 6â8 min.
LÀgg degen i en lÀtt oljad skÄl, tÀck med plastfolie och lÄt vila minst 30 min (upp till 8 tim för extra frasiga pannkakor).
Stek den hackade korven i en torr panna pĂ„ medelhög vĂ€rme tills fettet smĂ€lt ut och korven Ă€r krispig, ca 3â4 min.
LÄt rinna av pÄ hushÄllspapper och svalna helt.
Dela degen i 6 bitar.
Kavla ut en bit till en rektangel (ca 15 Ă 25 cm).
Pensla med sesamolja och strö över lite korv + koriander.
Rulla ihop frÄn lÄngsidan till en rulle (ca 25 cm lÄng).
Snurra till en snÀcka/spiral och upprepa med resten.
TÀck med kökshandduk och vila i 15 min.
Kavla ut varje snÀcka till en rund pannkaka (ca 15 cm).
Hetta upp lite neutral olja i en panna pÄ medelhög vÀrme.
Stek pannkakorna 2â3 min per sida tills de Ă€r gyllene och krispiga.
Servera direkt med crispy chili oil đ¶ïž.
Frys in ogrÀddade pannkakor och stek direkt frÄn frysen vid behov.
FĂ€rdigstekta pannkakor hĂ„ller i kylen upp till 2 dagar. VĂ€rm i ugn, 180°C, 3â4 min.