Krispiga kinesiska pannkakor med korv och koriander

Krispiga kinesiska pannkakor med korv och koriander 🌿

Original recept frÄn www.instagram.com

Anja Allvin

Oct. 11, 2025

Ingredienser

300 g vetemjöl (ca 2,5 dl)

0.5 tsk grovt salt

170 ml varmt vatten

0.25 dl neutral olja (t.ex. rapsolja)

3 st kinesiska korvar, fint hackade

2 msk rostad sesamolja

1 kruka fÀrsk koriander

Klassisk variant byt korv mot:

4 st finhackade vÄrlökar

Gör sÄ hÀr

Blanda mjöl, salt och varmt vatten i en skÄl.

KnĂ„da tills degen blir jĂ€mn och elastisk, ca 6–8 min.

LÀgg degen i en lÀtt oljad skÄl, tÀck med plastfolie och lÄt vila minst 30 min (upp till 8 tim för extra frasiga pannkakor).

Stek den hackade korven i en torr panna pĂ„ medelhög vĂ€rme tills fettet smĂ€lt ut och korven Ă€r krispig, ca 3–4 min.

LÄt rinna av pÄ hushÄllspapper och svalna helt.

Dela degen i 6 bitar.

Kavla ut en bit till en rektangel (ca 15 × 25 cm).

Pensla med sesamolja och strö över lite korv + koriander.

Rulla ihop frÄn lÄngsidan till en rulle (ca 25 cm lÄng).

Snurra till en snÀcka/spiral och upprepa med resten.

TÀck med kökshandduk och vila i 15 min.

Kavla ut varje snÀcka till en rund pannkaka (ca 15 cm).

Hetta upp lite neutral olja i en panna pÄ medelhög vÀrme.

Stek pannkakorna 2–3 min per sida tills de Ă€r gyllene och krispiga.

Servera direkt med crispy chili oil đŸŒ¶ïž.

Frys in ogrÀddade pannkakor och stek direkt frÄn frysen vid behov.

FĂ€rdigstekta pannkakor hĂ„ller i kylen upp till 2 dagar. VĂ€rm i ugn, 180°C, 3–4 min.

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis sÄ kan du samla alla dina recept pÄ en plats för att göra det lÀttare att planera, handla och laga din mat.