Wallenbergare hörni!! Vad gott det är 😮💨 och inte alls särskilt svårt att göra själv om man anstränger sig lite. Såhär gör jag!
Original recept från www.instagram.com
Sept. 17, 2025
400 g kalvfärs
2 st äggulor
2.5 dl vispgrädde
1 nypa salt och peppar
Smör till stekning
1 dl ströbröd
Sätt ugnen på 175˚ och se till att alla ingredienser till Wallenbergare, och bunken, är kylskåpskalla innan du drar igång.
Mixa kalvfärs och äggulor ihop med kryddor i den kalla bunken (jag gjorde absolut tvärtom i videon, låt bli det). Mixa ordentligt tills färsen blir fast.
Tillsätt grädden lite i taget. Mixa tills allt går ihop till en slät smet. Oroa dig inte, den ska vara lös.
Stek biffarna på medelvärme i massa smör tills de får fin yta. Kör klart dem i ugnen i ca 7 min (eller tills de har en innertemperatur på 70˚).
Servera med potatispuré, gröna ärtor, brynt smör och lite rårörda lingon 🙌