Trodde inte att det var möjligt, men jag har hittat ännu ett helt galet mjukt och saftigt bröd - som blir bra VARENDA gång! Knådfritt igen, aningen mer handarbete men helt klart värt det. Svingott med en klick smör eller som bas till en fluffig pan pizza!
Original recept från www.instagram.com
Sept. 16, 2025
520 g vatten
550 g mjöl (tipo 00)
6 g torrjäst
1.5 - 2 msk olja (för att vika degen)
0.5 tsk salt
Blanda mjöl, jäst och salt. Tillsätt vatten, rör till en lös deg.
Täck och låt jäsa 45–60 min.
Olja händerna och vik degen 8 gånger (lyft mitten, vik kanterna under).
Låt jäsa 20–30 min, vik 4 gånger.
Upprepa: 20–30 min jäsning + 4 vikningar sex gånger till (totalt 8 vikomgångar).
Lägg i oljad långpanna, täck och låt jäsa sista gången.
Ringla över olja och flingsalt.
Baka i 230°C varmluft ca 21 min.