Jag är definitivt inte en mamma som lagar allt från grunden. Men det här går alldeles för snabbt, är för lätt och känns så mycket lyxigare än allt man kan köpa i vanlig butik. Dessutom älskar jag att rensa men hatar att kasta. Frön, bottenskrapet av nötter längst ner i en påse. Eller en påse ”PK-snacks” man (jag) köpte till barnen någon gång och som de aldrig rörde. Den här med jordnötssmör är en favorit (ibland tillsammans med kakao) och den med smak av kanelbullar är också grym! Gärna kanel eller kardemumma och vanilj.
Original recept från www.instagram.com
Sept. 16, 2025
3 dl havregryn
1 dl nötter (jag körde macadamia och jordnötter)
1 dl solrosfrön
0.5 dl chiafrön
0.5 dl matvete
1 dl jordnötssmör
1 st rivet äpple
0.5 dl vätska (vatten/juice) (öka till 0,75 för mer klumpar)
1 krm torkad malen ingefära
1 tsk olja
0.5 dl torkad frukt
Riv äpple grovt och grovhacka nötterna (för små bitar bränns lätt).
Blanda allt på en plåt, rosta i ugn 175° ca 15-20 min eller tills gyllene. Rör om med jämna mellanrum.
Låt svalna och blanda med torkad frukt. Förvara torrt i burk.