Fantastiskt god och enkel nudelwok med kyckling som är färdig på ett kick!
March 29, 2022
2 dl ostronsås
2 msk sesamolja
4 msk kycklingfond
2 msk strösocker
1.5 msk japansk soja
3 st vitlök
Svartpeppar
1 dl vatten
500 g kycklingfile/innerfile
4 block äggnudlar
3 st morötter
0.5 st vitkål
1 st broccoli
0.5 knippe salladslök
Chiliflakes
Börja med att strimla upp kycklingen. Dela upp broccolin i små buketter, skala morötter och strimla morötterna och vitkålen. Riv vitlöken.
Koka upp ca 2 liter vatten och lägg ned nudlarna i det kokande vattnet och koka 4-5 minuter.
Blanda iordning ingredienserna till såsen: kycklingfond, strösocker, sesamolja, ostronsås, soja, vatten, svartpeppar och några flingor chiliflakes
Fräs på kycklingen tillsammans med vitlöken i en panna med neutral olja. Tillsätt morötterna, vitkålen och broccolin och låt woka på medelvärme några minuter så grönsakerna mjuknar något.
Häll av nudlarna och landa med lite neutral olja så de inte klibbar ihop, häll i nudlarna tillsammans med kycklingen och grönsakerna i pannan. Blanda runt och tillsätt såsen, smaka av.
Toppa nudelwoken med hackad salldslök