En läcker finsk ostpaj med en krämig fyllning av Kesella och citron. Servera gärna med bär och vispad grädde.
Original recept från www.instagram.com
                            Sept. 14, 2025
100 g smör, rumsvarmt
0.75 dl socker
1 st ägg
3 dl vetemjöl
2 pkt kesella, totalt 500 g
1.5 dl grädde
0.5 dl mjölk
4 st ägg
1 dl socker
4 tsk vaniljsocker
1 st citron, skal+saft
Sätt ugnen på 225 grader (varmluft 200 grader).
Vispa smör och socker poröst.
Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en smidig deg.
Tryck ut degen i en springform med diameter 24 cm.
Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen så att den blir slät.
Häll i pajformen och grädda 40-45 minuter.
Låt svalna helt och låt vara i kylen några timmar, gärna över natten.
Servera som den är eller tillsammans med bär och vispad grädde.