Min mästerkocksaudition och något av det godaste jag ätit i Japan 🙌 helt golvad av feedbacken från juryn och hur många som velat ha receptet. Här kommer recept på en vardagsversion (och som vi fick det serverat i Tokyo).
Original recept från www.instagram.com
Sept. 14, 2025
400 g kycklingfärs
3 msk riven ingefära
1 st finhackad salladslök
3 st stora klyftor vitlök
1 dl japansk ljus soja
1 msk sesamolja
1 dl panko
1 dl japansk ljus soja
0.5 dl strösocker
0.5 dl mirin
2 msk risvinäger
1 tsk sesamolja
1 krm chiliflakes
1 krm ingefärapulver
1 tsk maizena blandat med 2 tsk kallt vatten
Finhacka salladslök och lägg i en bunke med kycklingfärs.
Riv i ingefära och vitlök och blanda i resten av ingredienserna till Tsukunen. Låt stå och sväll i minst 30 minuter.
Blanda alla ingredienser till såsen i en panna och koka upp. Småputtra i några minuter och vispa sedan ner maizena blandat med kallt vatten. Ta av från värmen när såsen börjar tjockna.
Blöt händerna och rulla bollar av tsukunefärsen.
Hetta upp frityrolja till 170 grader. Fritera några i taget i ca 4 minuter tills de är gyllene.
Slunga runt i såsen och servera direkt.