Kan varieras med: mango istället för gurka. Teriyakisås som ytterligare tillbehör. Svart ris istället för quinoa. Kyckling, tofu, lax istället för halloumi. Ägghalvor som topping.
March 14, 2023
1.5 dl majonnäs
0.5 msk japansk soja
1 msk sesamfrön
1 rödlök
1 dl vitvinsvinäger
2 msk socker
1 tsk salt
250 g sojabönor
1 avokado
10 cm gurka
1 halloumi
2 pkt glasnudlar
0.75 dl quinoa
Nötter cashew/jordnötter
Limeklyftor
Pickla rödlöken: blanda vitvinsvinäger , socker och salt i en kastrull, värm tills det löst sig och lägg i den strimlade löken, låt svalna i kastrullen.
Koka quinoan och glasnudlarna skilt för sig enligt anvisningarna på paketet. Tina sojabönorna om det behövs (koka 2min och spola med kallt vatten eller tina i kylskåpet på förhand).
Sås: blanda majonnäsen med soja och sesamfrön.
Stek halloumin i tärningar.
Skär gurka smått. Skär upp limeklyftor för garnering.
Gör din bowl: nudlar och quinoa underst, grönsaker ovanpå, toppa med halloumi, sojamajonnäs och sesamfrön.