Här kommer min variant av tacogömma! Går snabbt och smidigt att slänga ihop under helgen. 👌🏽
Original recept från www.instagram.com
Sept. 13, 2025
400 g köttfärs
1 st påse tacokrydda
2 klyftor vitlök
2 st mellanstora gul lök
1 dl sweetchili sås
0.5 tsk srirachasås
2 msk soyasås
1 msk honung
Salt
1 st spetspaprika
1 st liten låda körsbärstomater
1 st tetrapak kidneybönor
Majs
Färskost
Créme fraiche
Valfri mängd riven ost
Peppar
Paprikapulver
Umami pulver
Lägg ugnen på 200 grader.
Stek upp köttfärsen i smör, låt den stekas ordentligt.
Häll i en påse tacokrydda och en skvätt vatten.
Tillsätt finhackad gul lök och pressad vitlök.
Addera sedan alla kryddor/smaksättningar.
Hacka upp grönsakerna. Tillsätt det i stekpannan med köttfärsen. (Paprikan, tomaterna, majsen).
Stek upp allt ordentligt! Tillsätt sedan kidneybönorna.
Blanda ihop naturell färskost och créme fraiche.
Ta fram en ugnsform, bred ut färskost blandningen i botten. Häll sedan över tacoblandningen, och toppa till sist med riven ost.
Gratinera i ugnen tills osten fått lite färg, ca. 20 minuter.
Servera med tacochips/tacobröd eller vad som faller dig i smaken. Klart!