Idag ska vi laga en riktigt favorit, som levererar både till vardags och fest! En krämig thailändsk röd curry med massor av smak och lite hetta. Denna är snabb och enkel att slänga ihop och helt klart värd att spara och testa!
Original recept från www.instagram.com
Sept. 13, 2025
400 g vilda asc märkta jätteräkor
1 st gul lök
1 st röd paprika
2 st vitlöksklyftor
1 msk riven färsk ingefära
3 st limeblad
2 st citrongräs
2 msk röd curry
1 msk brunt farinsocker
1 burk bambuskott
2.5 dl kokosmjölk
2.5 dl koksgrädde
1 msk fisksås
Chiliflakes
Koriander
Salladslök
Salt
Olja till stekning
Skiva löken och stek den några minuter i olja så att den mjuknar.
Tillsätt finhackad vitlök och riven ingefära, stek ur ett par minuter på medelvärme.
Tillsätt paprika, bambuskott, bankat citrongräs, limeblad, curry-paste och farinsocker. Stek ytterligare nån minut.
Höj värmen och tillsätt kokosmjölk och kokosgrädde, koka ihop till en krämig konsistens, cirka 5–7 minuter.
Tillsätt fisksås och smak av med salt, låt småputtra ytterligare några minuter. Smaka av!
Lyft ur citrongräset och tillsätt räkorna, låt puttra ett par minuter.
Servera med jasminris och toppa exempelvis med koriander, salladslök och chiliflakes.