100 g honung
40 g kakao
4 dl grädde
1 msk vaniljsocker
1 msk strösocker (eller mer om det behövs)
Förslag - hallon, blåbär, jordgubb, vinbär, havreflarn, digestivekex
Värm honung, så den är rinnande i mikron eller en kastrull. Se till att grädden är kall.
Blanda honung med kakao, vaniljsocker och strösocker i en bunke. Rör ihop och låt svalna.
Tillsätt grädde till choklad- och honungsblandningen och vispa med elvisp till en fast mousse. När man vispat en liten stund, så kan man smaka av och känna hur söt man vill ha moussen - tillsätt ev. lite mer strösocker om det behövs.
Lägg mousse i en spritspåse med bred öppning (utan tyll) och spritsa ut samt fördela i glasen. Tips är att spritsa den i en klump likt en gräddbulle i formen.
Hit kan man förbereda och ställa övertäckt i kylen till servering.
Garnering: Varje portion kan garneras lite som man vill. Förslag: vispad grädde med några små maränger, några frysta eller tinade blåbär, 1-3 färska hallon, 1-2 rensade och delade jordgubbar och ett havreflarn.