Kycklingfiléer med färskoströra och röd pesto, tillsammans med potatis och fänkål på plåt. Kan varieras med valfria rotsaker.
March 13, 2023
500 g kycklingfilé
1 vitlöksklyfta
100 g färskost
0.5 - 1 burk tomatpesto
600 g potatis
1 - 2 st fänkålsstånd
Oregano
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Ev salladsmix
Sätt ugnen på 225°. Skala och pressa vitlöken och blanda med färskost, 2 krm salt och 1 krm peppar.
Lägg kycklingen på plåten. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Bred över tomatpeston. Klicka på färskosten.
Skölj potatisen i ljummet vatten. Skär den i tunna skivor, gärna på mandolin. Ansa fänkålen och spara dillen om det finns. Skär fänkålen i mindre klyftor. Blanda med 2 msk olja + kryddor och lägg den på plåten. Krydda potatis och fänkål med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills kycklingen är genomstekt och allt fått fin färg. Ta ut och toppa med oregano och fänkålsdill. Servera eventuellt med sallad.