Visste du att man kan göra jättegod panpizza i stekpanna? Våra varierade lite i tjocklek men jag tycker de blev lagom i tjocklek och kul med variation 👍🏻. Godaste pizzasalladen får du också recept på.
Original recept från www.instagram.com
Sept. 11, 2025
240 g mjöl - gärna @finax tipo 00
1 tsk salt
1 tsk socker
1 tsk torrjäst
0.5 tsk vitlökspulver
4 tsk olivolja
240 ml mjölk
Mozzarella (gärna både finriven och bit)
Skinka
Peperoni salami
Paprika
Jalapeños
Majs
Oliver
0.5 st vitkål (mellanstor kål)
0.5 dl vit vinäger
1 msk torkad oregano
2 - 3 msk rapsolja
1 msk vatten
1 st lite vitlöksklyfta
1 tsk italiensk salladskrydda
0.5 tsk svartpeppar och salt
Lite inlagd röd paprika, strimlad
Blanda ihop degen och jäs i 2 timmar.
Forma sedan deg i pizzor i på tallrikar och jäs ytterligare 30 min (tryck ut lite varsamt med lite mjöl).
Sätt ugnen på 250 grader och gallret högst upp (kör sedan grillfunktion när det är dags för pizzan).
Ha i olivolja (precis så det täcker botten), lite oregano och peppar i botten av en stekpanna och tryck ut pizzan i den och stek ca 6-7 min på hög- medel temp - håll koll på botten.
Toppa pizzan (obs tomatsås ända ut till kanterna), ost och sedan pålägg och sätt in i ugnen högst upp, grilla ca 2-3 min tills allt fått fin färg.
Låt svalna lite på galler eller servera direkt.