1 kg blandfärs (det fungerar med nötfärs också eller blanda i lite lammfärs om du har)
1 msk torkad timjan
1 msk oregano (egenodlad el. från power fruit)
1 krm malen kanel
1 msk paprikapulver
2 msk spiskummin
1 msk chilipulver
1 tsk svartpeppar
1 tsk salt
2 msk lökpulver (eller en väldigt fint hackad/mixad lök)
3 st vitlöksklyftor, rivna
1 st ägg
Blanda alla kryddor, ägg, vitlök och köttfärs väldigt noga.
Rulla ut köttfärsen till en tjock korv, ca 10 cm tjock.
Plasta in den med plastfolie och snurra ändarna så att de pressas ihop ordentligt, knåda så och försök få den riktigt fast, man vill inte ha några luftfickor inutti, den ska vara kompakt.
Låt den vila en halvtimme i kylen och värm ugnen till 100 grader.
Ta bort plastfolien och lägg korven på en bit aluminiumfolie och linda in den ordentligt, ta eventuellt ett ark till om det behövs, vik ändarna neråt så att köttsaften kan rinna ut.
Lägg kebabkorven på ugnsgallret och ställ en form under, det kommer att droppa ner köttsaft, låt den gå 3 timmar i ugnen.
Ta sedan ut den och låt den svalna, häll bort eventuell köttsaft som finns i foliet, låt den sedan vila i kylen över natten.
När det är dags för middag sen använder du en osthyvel och hyvlar kebabbitar som du sedan steker på i en stekpanna med lite olja.
Det som blir över kan du bara hyvla ner i en påse och frysa in.