600 g kycklinglårfilé
1 dl majsstärkelse
Salt
3.5 msk japansk soya (ljus soja)
2 msk kinesisk soya (mörk soja)
1 msk risvinäger el. saft från en lime
2 msk oystersås (kan uteslutas)
1 dl vatten
3 msk farinsocker (el. vanligt strösocker)
2 st vitlöksklyftor
1 msk majsstärkelse
1 st röd paprika
1 st grön paprika
1 st gul paprika
1 st rödlök
3 st vitlöksklyftor
3 dl cashewnötter (osaltade)
1 msk chiliflakes (valfritt)
1 tsk chiliflakes
Sriracha el. sötsursås
Skär kycklingen i mindre bitar. Salta och vänd sedan alla bitarna i majsstärkelse i en skål.
Värm en panna rikligt med olja och stek kycklingbitarna i två omgångar i ca 4 min eller tills de är genomstekta och lite gyllene. Lägg över på en tallrik.
Såsen och grönsakerna: Blanda ihop alla ingredienserna till såsen i en skål. Tärna paprikorna, löken och hacka vitlöken. Fräs löken och cashewnötterna i en panna med lite olja. Tillsätt sedan kycklingen och såsen. Låt wokas ihop i 3-4 min. Tillsätt chiliflakes om du vill! 🥰